Nieuws
Celeste

Celeste-uitbreiding bevat nieuw verhaalhoofdstuk

Ook meer nieuwe muziek dan gepland

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De opkomende uitbreiding van Celeste gaat meer content bevatten dan werd gedacht. Naast de al aangekondigde levels, krijgt het spel ook een nieuw stuk verhaal en meer muziek.

In december werd bekendgemaakt dat Celeste een uitbreiding krijgt. Matt Thorson, de ontwikkelaar van het platformspel, zei te werken aan een aantal 'afscheidslevels', welke in het eerste deel van 2019 moesten verschijnen. Thorson heeft nu onthuld dat de uitbreiding, naast de nieuwe levels, nog meer content gaat bevatten.

Op Twitter zegt Thorson dat het script voor Chapter 9 van Celeste deze week wordt afgerond. Oorspronkelijk waren er geen plannen om verder te bouwen op het verhaal van het spel, maar met de opkomende uitbreiding gebeurt dit dus alsnog. Ook Lena Raine, die de muziek van Celeste heeft gecomponeerd, zegt op Twitter te werken aan de Celeste-uitbreiding. Het was de bedoeling om vier nieuwe nummers te schrijven voor deze uitbreiding, maar volgens Raine zijn dit er een stuk meer geworden.

De Celeste-uitbreiding stond eerst gepland om uitgebracht te worden op 25 januari, exact een jaar na de lancering van het spel. De uitbreiding werd echter uitgesteld en heeft tot nu toe nog geen nieuwe releasedatum gekregen. Wel maakte Thorson al meer details bekend over de uitbreiding. Zo bestaat de nieuwe content uit één doorlopend hoofdstuk zonder B-Side, en spelen de levels zich af na de huidige moeilijkste levels in het spel. Bovendien is de uitbreiding gratis op alle platformen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gelekte video toont snelle laadtijden PlayStation 5 Codemasters brengt officiële F1 2019-trailer uit en onthult klassieke racewagens
1

Reacties op: Celeste-uitbreiding bevat nieuw verhaalhoofdstuk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    whaha

    • 20 mei 2019 17:22
    Cool!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.