Idols is in nagenoeg elk land waar het geintroduceerd wordt van meet af aan een succes. Ook in Nederland zat een groot deel van de bevolking vol spanning te kijken naar het zangtalent van Jim en Jamai. En net als in alle andere landen wist Idols ook hier voor een aantal hoge noteringen in de hitlijsten te zorgen, tot ergenis van de mensen met smaak voor muziek. Nu doet Codemasters er nog een schepje bovenop door een spel te maken gebaseerd op Idols.

In dit spel is het de bedoeling om zelf je idool te creëren en door de voorrondes naar de finale te loodsen. Of het spel ook in het Nederlands gelokaliseerd zal gaan worden is nog afwachten, maar in elk geval komt er een spel gebaseerd op het Engelse Pop Idol. De bedoeling van Idols The Game is op het juiste moment de juiste knoppen in te drukken, en welk tegelijk met het moment waarop een bepaald woord in het liedje gezongen dient te worden. Hits van onder andere Robbie Williams, Madonna en Britney Spears staan op het programma, dus niemand zal kunnen klagen dat het spel te moeilijk is omdat hij of zij de liedjes niet kent.

Vandaag zijn er een aantal nieuwe screenshots verschenen waarop opvallend genoeg ineens een cartoon-achtige grafische stijl op te merken valt. Eerdere screenshots lieten een opvallend ander spel zien, maar wellicht heeft men gekozen het spel een eigen look & feel te geven om zo vergelijkingen met het karaokespel van Konami uit de weg te gaan. Idols The Game zal ook een dansmat ondersteunen dus dans meteen naar de screenshots om ze te bekijken.Dat zijn geen handen! Dat zijn harken!