De veelbelovende car-combat game die geheel gehuld gaat in een cartoonjasje, Cel Damage, zal naast de Xbox ook de Gamecube aandoen, zo maakte Electronic Arts vandaag bekend. De game zal helemaal gefine-tuned worden voor het Gamecube optreden, maar zal in gameplay opties niets meer of minder bieden dan de Xbox variant.

In het spel kun je met 1 van de 10 karakters gaan battelen op 12 verschillende lokaties. Om je tegenstander helemaal klein te krijgen, krijg je ook nog eens de beschikking over een flink wapenarsenaal: 30 stuks, om precies te zijn. Het doel van de game is om zo lang mogelijk ik leven te blijven, als het ware is het een soort Deathmatch op wielen.

Cel Damage op de Gamecube De game, die midden december in de Amerikaanse schappen ligt, maakt gebruikt van de zogenaamde cel-shading techniek, een grafische techniek die een game er doet uitzien als een cartoon. Eerder zagen we deze techniek al in games als Jet Set Radio en Klonoa 2, en ook de nieuwe Zelda game op de Gamecube zal een vorm van cel-shading gebruiken.