Breed had ooit een Halo killer moeten worden, maar het eindresultaat pakte enigszins anders uit. Ondanks veelvuldig uitstel en uitgebreide communicatie tussen de ontwikkelaars en de spelers van de demoversies van het spel, rammelde het spel aan alle kanten. De oorzaak van de problemen blijken echter niet bij de ontwikkelaar van het spel te liggen, Brat Designs, maar bij de Duitse uitgever CDV. Als we de mensen van Brat Designs op de officiële Breed Forums mogen geloven, heeft CDV flink lopen rommelen met Breed. In plaats van de door Brat Designs afgeleverde goldversie in de winkelschappen te leggen, heeft men bij CDV het heft in eigen hand genomen en een aangepaste versie van het spel als de uiteindelijke versie bestempeld.

Doordat Breed gebruik maakt van een eenvoudig te begrijpen scripttaal kon men bij CDV grote delen van het spel veranderen zonder medewerking van Brat Designs. Men heeft onder andere aanpassingen gemaakt aan de writing, textures, stemmen en scripting in het spel. Het grootste probleem is echter dat men een betaversie, en niet de uiteindelijke versie van het spel, als uitgangspunt heeft genomen. Hierdoor kent het spel een groot aantal bugs die er door Brat Designs al lang uitgehaald waren.

Al dit gerommel is gebeurd zonder medeweten van Brat Designs. Men kwam er pas achter toen één van de medewerkers het spel zelf in de winkel gekocht had, omdat CDV nog geen exemplaren had opgestuurd zoals normaal wel gebruikelijk is.

CDV lijkt de laatste tijd sowieso de weg kwijt. Men heeft een aantal veelbelovende titels uit haar line-up verwijderd, waaronder Galaxy Andromedia (nu bij HD Interative als Nexus: The Jupiter Incident), Psychotoxic, Sobotain en The Kore Gang. Het cancellen van deze laatste game luidde tevens het failliesement van de Zweedse ontwikkelaar UDS in.

Onlangs gaf men aan zich te gaan focussen op een klein aantal 'franchises', waaronder Breed, Cossacks en Codename Panzers. En dan te bedenken dat CDV ooit bekend stond als een kleine uitgever die gewaagde projecten een kans gaf. Blijkbaar kom je er met die strategie niet meer tegenwoordig, maar dat haalt niet weg dat je smerige praktijken zoals met Breed gebeurd is, achterwege moet laten.