Het Duitse CDV heeft te kampen met enige verliezen, mede door het compleet geflote Heaven & Hell, en heeft daarom enkele regioreuze maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat er het volgende kwartaal wel winst wordt geboekt. Daarom heeft men besloten het spel Galaxy Andromeda, voorheen bekend als Imperium Galactica III, niet meer uit te geven. Het spel zou niet genoeg financieel perspectief bieden gezien de geringen aandacht die het spel in de media en van de spelers krijgt.

Het ging sowieso al niet goed met deze titel tijdens de ontwikkeling. Het spel is één keer van ontwikkelaar gewisseld nadat het hele productieteam van het spel de eerste ontwikkelaar verliet, om er vervolgens onder de vlag van een andere ontwikkelaar mee verder te gaan. Ook moest er een naamsverandering doorgevoerd worden omdat Infogrames/Atari de naam Imperium Galactica nog in haar bezit had. Ook heeft men het spelconcept tijdens de ontwikkeling een aantal keren gewijzigd. Ook is er meer dan anderhalf jaar geleden al een demo van het spel verschenen, een demo welke alles behalve representatief kan zijn.

CDV heeft besloten de stekker uit het project te trekken, doch de uitgever hoopt in de laatste helft van dit jaar nog een aantal sterke titels te verschepen. Alle ogen staan dan ook gericht op de twee ijzersterke Xbox titels Vultures en The Kore Gang, de FPS games Psychotoxic en Breed en de strategische games No Man's Land en Codename: Panzers.