De politiek wil zich weer eens met games gaan bemoeien, al draait het dit keer niet om een verbod op gewelddadige games of een ander dergelijke maatschappelijke kwestie. Nee, de jongerenorganisatie van het CDA, het CDJA, zou graag willen zien dat overheidsinstellingen zich niet langer meer in mogen laten met de virtuele wereld Second Life.

Het CDJA pleit voor deze zaak omdat steeds meer overheidsinstellingen mee willen drijven op de populariteit van Second Life, maar wel ten koste van een hoop belastinggeld. Dit is mogelijk aangezien er een legale wisselkoers bestaat tussen de euro en de linden van Second Life. Om enkele voorbeelden te geven van wat er met dat geld gedaan wordt: de gemeente Zoetermeer was de eerste om een virtuele vestiging opende, maar Den Haag spande de kroon door een strandtent aan te schaffen voor maar liefst (schrik niet) 17.000 euro!

Niet voor niets spreekt het CDJA van een “ongezonde commerciële hype.” Wij geven ze graag gelijk; er zijn immers een miljoen betere bestemmingsplannen te bedenken  voor belastinggeld. In de echte wereld, welteverstaan.

Dus daar gaan onze belastingcenten naartoe!