Atsma is in gesprek met het Nicam, de instantie die verantwoordelijk is voor de leeftijdskeuring van games, om te bepalen of de game inderdaad aanzet tot geweld. Als hij tot de conclusie komt dat dat wel zo is, dan gaat Atsma kamervragen stellen met het doel het spel te verbieden.

Onderwerp van discussie is daarbij een specifiek level waarin de speler bepaalde extreem geweldadige acties kan ondernemen die volgens Atsma wellicht niet door de beugel kunnen. Ontwikkelaar Infinity Ward heeft aangegeven deze scène in het spel te hebben verwerkt om de speler te laten voelen hoe slecht en koelbloedig zijn tegenstanders zijn. Het draagt bij aan het gevoel van belang van de missie die de speler moet volbrengen.

Ziekelijk

PvdA-kamerlid van Martijn van Dam noemt de game "ziekelijk", maar vindt een verbod niet de juiste oplossing. Van Dam wil liever in gesprek met de bedrijven die de games maken en ze wijzen op hun maatschappelijk verantwoordelijkheid.

ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind is het met Van Dam eens en zegt dat een verbod de interesse alleen maar zal aanwakkeren. Wel noemt hij Modern Warfare 2 smakeloos.