"We hebben besloten om met onmiddelijke ingang te stoppen met het identificeren en vervolgen van piraten", meldt medeoprichter Marcin Iwinski in de open brief. "Een deel van de community zijn is een geef-en-neem proces. We kunnen alleen slagen als jullie vertrouwen in ons hebben en we hebben de laatste jaren hard gewerkt om dit op te bouwen. We vinden het erg om te zien dat veel gamer voelden dat onze actie het vertrouwen dat jullie in ons hebben, niet respecteerden."

In december maakte CD Projekt Red bekend dat het een advocatenkantoor had ingeschakeld om uit naam van de ontwikkelaar mensen te vervolgen die The Witcher 2 illegaal hadden gedownload. Hiermee ging het bedrijf direct de strijd aan met mensen die zich schuldig maakten aan piraterij. Door 750 euro te betalen, konden de beschuldigden een rechtszaak vermijden.

Kopieerbeveiliging

CD Projekt koos voor deze optie omdat het niet gelooft dat softwarematige kopieerbeveiliging helpt bij het bestrijden van softwarepiraterij. Hoewel gamers positief waren over CD Projekts keuze om de kopieerbeveiliging in The Witcher 2 te verwijderen, kwam er veel kritiek toen de ontwikkelaar besloot softwarepiraten te vervolgen.

Iwinski eindigt de brief met de woorden: "Als je de ontwikkelaars die de games produceren die jij speelt niet steunt, als je niet betaalt voor die games, dan zullen we geen nieuwe goede titels voor je kunnen produceren."