CD Projekt Red ziet Rockstar als rolmodel voor gameontwikkeling | Gamer.nl

CD Projekt Red ziet Rockstar als rolmodel voor gameontwikkeling | Gamer.nl

CD Projekt Red, ontwikkelaar van The Witcher-games en het aankomende Cyberpunk 2077, heeft gezegd Rockstar Games als voorbeeld te nemen voor de ontwikkeling van hun games.

In een interview met gamesindustry.biz vertelt CEO Marcin Iwinski over de invloed van kwaliteit op verkoopcijfers. “We zijn doodsbang om mensen teleur te stellen. Fundamenteel zijn wij geobsedeerd en gefocust op kwaliteit. Als je achten scoort, krijg je niet het verkoop of commerciële succes als wanneer je game negens ontvangt. De gemiddelde Metacritic-score voor The Witcher 3 is 93, met een gebruikerscijfer boven de negen. Het is geweldig.”

Iwinski zegt verder dat het bedrijf veel aandacht wil besteden aan een bepaalde franchise, zoals Rockstar Games dit doet met de Grand Theft Auto-games. “The Witcher werd gemaakt met 80 mensen. The Witcher 3 werd voltooid met 250, dus met Cyberpunk zijn dit er waarschijnlijk nog meer. We willen het team niet verdelen over twintig projecten; nee, we gaan ons focu en op bepaalde dingen. We willen geen studio zijn met tien projecten. Het Rockstar-model is fijn.”

Alhoewel Rockstar verbonden is aan uitgever Take-Two Interactive, blijft de ontwikkelaar zeggenschap hebben over hun projecten. CD Projekt Red wil ook onafhankelijk games kunnen ontwikkelen. Vorig jaar liet de studio weten de onafhankelijkheid te willen behouden. “We zijn met niemand in gesprek om CD Projekt Red te verkopen.”

Vanwege het succes van The Witcher 3 heeft de ontwikkelaar veel vertrouwen opgebouwd bij fans. “We moeten dat gebruiken en de tijd nemen om Cyberpunk iets belangrijks te maken voor de gehele industrie.”

CD Projekt Red blijft in de toekomst kijken naar Rockstar: “We moeten er nog komen. We moeten het nog bewijzen. The Witcher 3 is een goed voorbeeld, maar we moeten blijven presteren.”

De eerstvolgende release van de Poolse studio is de Blood and Wine-dlc voor The Witcher 3. De nieuwe content moet in de eerste helft van 2016 uitkomen. Een specifieke releasedatum is nog niet genoemd. Cyberpunk 2077 moet voor 2020 worden uitgegeven. Er gaan geruchten dat de game wellicht al volgend jaar verschijnt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou