CD Projekt Red wil Cyberpunk 2077 naar next-gen brengen

CD Projekt Red wil Cyberpunk 2077 naar next-gen brengen

CD Projekt Red wil Cyberpunk 2077 graag lanceren op de volgende generatie console, mocht de mogelijkheid zich voordoen. Ook werkt de ontwikkelaar aan een nieuw project en moet de E3-presentatie van dit jaar de 'belangrijkste ooit' worden.

Eerder deze maand bracht CD Projekt Red een Developer Diary-video uit, waarin wordt gepraat over de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 en werd gemeld dat het spel nog 'verre van klaar' is. Tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers van het bedrijf heeft mede-directeur Adam Kiciński nu onthuld dat de ontwikkeling van Cyberpunk in een gevorderde fase zit en niet meer kan worden beïnvloed door ontwikkelingen in de game-industrie.

Cyberpunk 2077 wordt op dit moment ontwikkeld voor de huidige consoles. Kiciński zegt echter tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat CD Projekt Red het spel graag lanceert op de volgende generatie consoles, mocht deze mogelijkheid zich voordoen. Volgens geruchten verschijnen de nieuwe PlayStation- en Xbox-systemen in 2020.

CD Projekt Red werkt ook aan een nieuw project, waarvoor 250 nieuwe werknemers zijn aangenomen bij het bedrijf. De ontwikkelaar zegt deze nieuwe titel samen met Cyberpunk in 2021 gelanceerd te willen hebben. Ook wordt het digitale kaartspel Gwent, dat vandaag de eerste uitbreiding krijgt, nog dit jaar uitgebracht voor mobiel.

In februari onthulde CD Projekt Red dat Cyberpunk 2077 aanwezig is op de E3 2019. Hoewel nog niet veel bekend is over de presentatie van het spel, zegt Kiciński dat CD Projekt Red een sterke show heeft voorbereid en dat deze de 'belangrijkste ooit' gaat zijn. Volgens eerdere geruchten wordt mogelijk de releasedatum van Cyberpunk 2077 onthuld tijdens de E3-presentatie.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Slimmer lijkt mij de game op deze console uit te geven en te werken aan een geüpgrade versie voor de next gen, zoals ook the last of us en gta5 gedaan hebben. Nu heb je een veel grotere groep mensen die de game potentieel kunnen kopen, die zelfde groep moet überhaupt nog gaan ontstaan voor de volgende gen consoles. Zou het een erg rare keus vinden als ze hier op gaat sturen. Of ze weten nog zoveel tijd nodig te hebben dat het in het tweede of derde jaar van de console pas af zal zijn.

0
test

@Jumpman Ze zullen eerder een high-end PC versie ontwikkelen die meteen klaar is voor next gen consoles en die dan eventueel downgraden voor de huidige consoles.

0

Eigenlijk had iedereen dit toch wel verwacht? Thans ik wel... Jammer dat wel, had m ook graag nog op m'n huidige console gezien.

0

Aanbevolen voor jou