CD Projekt Red werkt aan vervolg op Cyberpunk 2077, nieuwe The Witcher-trilogie en meer

CD Projekt Red werkt aan vervolg op Cyberpunk 2077, nieuwe The Witcher-trilogie en meer

CD Projekt Red werkt aan een vervolg op Cyberpunk 2077, een nieuwe The Witcher-trilogie, twee losstaande The Witcher-games en een compleet nieuwe IP.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd middels social media en een YouTube-video. De Poolse ontwikkelaar gaf een globale blik op diens plannen, waarbij het drie franchises tegelijk wil ondersteunen: Cyberpunk, The Witcher en een nieuwe IP.

Het vervolg op Cyberpunk 2077 draagt de codenaam Project Orion en wordt ontwikkeld door CD Projekt Red North America, een nieuwe studio die zijn deuren opent in Boston, VS en gecombineerd wordt met een bestaand CD Projekt-team in Vancouver. Hoewel er nog niets bekend is over het spel, moet het "de volledige kracht en potentie van het Cyberpunk-universum bewijzen".

CD Projekt liet weten dat het eerder aangekondigde nieuwe The Witcher-spel, dat op Unreal Engine 5 loopt, de start is van een nieuwe trilogie. De eerste game in deze reeks draag de codenaam Project Polaris. Nadat de eerste game uitkomt op een nog onbekende datum, moeten de twee vervolgen beiden binnen zes jaar uitkomen.

The Molasses Flood, de Amerikaanse studio achter Flame in the Flood die eerder door CD Projekt werd overgenomen, werkt aan een losstaande The Witcher-game. Project Sirius moet "een innovatieve insteek" hebben en "een onvergetelijk verhaal voor bestaande The Witcher-fans en een nieuw publiek bieden". Het spel speelt zich af in het The Witcher-universum, maar moet een breder publiek aanspreken. De game bevat zowel singleplayer- als multiplayerelementen.

Er wordt verder aan nog een The Witcher-game gewerkt. Project Canis Majoris is een verhaalgedreven, singleplayer openwereld-rpg die wordt ontwikkeld door een third-party studio bestaande uit mensen die eerder al aan The Witcher-games hebben gewerkt. Het is niet bekend om welke studio het gaat.

Tot slot is er nog de nieuwe IP, die de codenaam Project Hadar draagt. Dit spel bestaat alleen nog maar in conceptfase en wordt vooralsnog door een klein team ontwikkeld. Verdere details zijn er nog niet, behalve dat het spel compleet losstaat van de The Witcher- en Cyberpunk 2077-franchises.

Marcin Iwinski, de medeoprichter en CEO van CD Projekt Red, heeft daarnaast laten weten dat hij eind dit jaar die rol naast zich neerlegt. In plaats daarvan kondigt hij zijn kandidaatschap aan als voorzitter van de raad van bestuur van de ontwikkelaar. "Dit is voor mij een gigantisch moment. Ik ben bijna dertig jaar bij CD Projekt werkzaam en heb het van een kleine groep passievolle rebellen zien uitgroeien naar een internationaal erkende ontwikkelaar van verhaalgedreven rpg's die door miljoenen mensen worden geliefd."

Watch on YouTube
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk leren ze van hun fouten en word vervolg cyberpunk op unreal wel wat het moet zijn. Vond de wereld heel vet maar veel dingen was gewoon minder helaas

0
test

Zoals ik het nu lees, worden er nu al aan meerdere The Witcher games gewerkt? Ik hoop vooral op een nieuwe "The Witcher 3" achtige game met open wereld, goed verhaal, nog mooiere graphics en vooral diepgang in keuzes en verhalen. Een wereld die nog meer op je reageerd. Nog meer random dingen die niet op de kaart staan. Cyberpunk heb ik door alle negativiteit nooit geprobeerd (wel gekeken op Youtube). Ik wil gewoon een goeie Witcher game haha.

0

Aanbevolen voor jou