CD Projekt Red verbetert software voor Cyberpunk 2077 | Gamer.nl

CD Projekt Red verbetert software voor Cyberpunk 2077 | Gamer.nl

Jose Teixeira, de visual effects artist van CD Projekt Red, heeft tijdens Pax East 2016 gesproken over de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Volgens Teixeira maakt het team achter de game gebruik van geüpdatete programmeersoftware om Cyberpunk 2077 te maken. 

Teixeira geeft in een interview met iDigitalTimes aan dat de programmeurs de feedback gebruiken van hun werk aan The Witcher 3 om Cyberpunk 2077 nog beter te maken. “Hoe cliché het ook klinkt: The Witcher 3 was een leerervaring. Aan het eind van de ontwikkeling van The Witcher 3 had bijna iedereen een lijstje met nieuwe mogelijkheden voor ontwikkeling. Dus onze programmeurs zijn de software drastisch aan het updaten.” Er wordt onder andere gebruikgemaakt van een nieuwe visual effects editor.

Daarnaast zegt Teixeira dat uiteraard iedereen bedroefd is om de The Witcher-serie te zien eindigen. “Natuurlijk is het jammer om Geralt’s verhaal te moeten eindigen. We hadden nog miljoenen uitbreidingen kunnen maken voor The Witcher, omdat er zoveel verhalen te vertellen zijn binnen die wereld. Maar eerlijk gezegd is iedereen super enthousiast over Cyberpunk 2077.”

Cyberpunk 2077 is CD Projekt Red’s nieuwste ontwikkeling en moet voor 2020 worden uitgegeven. Er gaan geruchten dat de game wellicht al volgend jaar verschijnt. Veel meer details over de titel zijn op dit moment nog niet bekend. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou