Nieuws
The Witcher

CD Projekt Red heeft mogelijk meerdere games op E3 2019

Een nieuwe The Witcher-titel?

Geschreven door Jacco Peek op
CD Projekt Red zegt een sterkte line-up te hebben voor E3 2019, waardoor er gespeculeerd wordt dat de ontwikkelaar niet alleen Cyberpunk 2077 toont. Ook behaalde het bedrijf het eerste kwartaal van 2019 meer omzet vergeleken met vorig jaar.

In een samenvatting van de investeerdersbijeenkomst zegt CD Projekt een 'werkelijk opwindende line-up te hebben' en dat het bedrijf niet kan wachten om het te presenteren. Na deze uitspraak wordt er druk gespeculeerd over meer aanwezige games dan Cyberpunk 2077. Of er ook daadwerkelijk een nieuwe game wordt aangekondigd tijdens E3 2019 is nog verre van bevestigd, dus neem de uitspraak met een korrel zout.

Het is wel bekend dat de ontwikkelaar ook werkt aan een tweede AAA-game, die net als Cyberpunk uiterlijk in 2021 moet verschijnen. Er werd gedacht dat het ging om een nieuwe IP, maar president Adam Kicinski lijkt dit te hebben ontkracht in een Pareto Securities Gaming Seminar in 2018.

"We hebben nooit gezegd dat de nieuwe AAA-rpg een nieuwe IP is. We hebben in onze strategie gezegd dat we twee franchises hebben - Cyberpunk en The Witcher. Dat is het voor nu, dus er is geen reden om te speculeren over nog een IP. We werken aan twee franchises, punt. Dus als er een andere game is, dan is het Cyberpunk of The Witcher, verder niks.', zegt Kicinski.

Cyberpunk

Financiële resultaten

Ook deelt CD Projekt Red dat het bedrijf in het eerste kwartaal van 2019 18,6 miljoen euro omzet draaide. Dit is 1,3 miljoen euro meer vergeleken met vorig jaar dankzij onder andere CD Projekts GoG-platform. Ook zegt het bedrijf dat The Witcher 3: Wild Hunt en Gwent het wederom goed hebben gedaan, en in mindere mate de op zichzelf staande Gwent-uitbreiding Thronebreaker.

Binnenkort lanceert de ontwikkelaar de bèta van GoG Galaxy 2.0, een game launcher die alle game launchers verzamelt. Hoe dit gaat werken is nog niet bekend.

CD Projekt Red is aanwezig tijdens E3 2019 om meer van Cyberpunk 2077 te tonen. De game is ook aanwezig op de beursvloer, maar niet speelbaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gaming hardware deals op Amazon Pokémon-ontwikkelaar toont nieuw beeld van aankomende rpg Town
1

Reacties op: CD Projekt Red heeft mogelijk meerdere games op E3 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Red Dead Demon

    • 25 mei 2019 19:59
    Een leuk nieuwtje betreft een Witcher spin off game, waarom niet .

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.