CD Projekt Red maakt omzetcijfers bekend van eerste halfjaar 2016 | Gamer.nl

CD Projekt Red maakt omzetcijfers bekend van eerste halfjaar 2016 | Gamer.nl

CD Projekt Red, ontwikkelaar van The Witcher-serie, heeft zijn omzetcijfers bekendgemaakt van de eerste helft van dit jaar.

In totaal harkte CD Projekt Red 73,6 miljoen euro binnen in het eerste halfjaar van 2016. Het winstgevende deel daarvan is goed voor 31 miljoen euro. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat aanzienlijk minder. Toen haalde de ontwikkelaar in het eerste halfjaar een omzet binnen van 118 miljoen euro en was 54 miljoen euro daarvan winst.

Het grote verschil met vorig jaar is te verklaren, aangezien The Witcher 3: Wild Hunt in mei 2015 verscheen en zeer goed werd verkocht. Dit jaar vormen de verkopen voor The Witcher 3 en bijbehorende uitbreidingen desondanks nog steeds de grootste inkomstenbron van CD Projekt Red. In mei kwam bijvoorbeeld de Blood and Wine-uitbreiding uit die voor de grootste piek aan inkomsten zorgde.

De eerste uitbreiding voor The Witcher 3, Hearts of Stone, kwam in oktober 2015 uit. De resultaten van de uitbreiding zijn niet meegenomen in het halfjaarlijkse rapport, omdat deze van januari tot juni loopt.

Momenteel werkt CD Projekt Red aan Gwent: The Witcher Card Game. In oktober wordt de bèta gelanceerd en de volledige game staat in de planning voor later dit jaar. Hoewel de game gratis speelbaar is bevat de game wel opties voor microtransacties.

Naast deze spin-off komt 30 augustus ook de Game of the Year Edition van The Witcher 3 naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou