CD Projekt Red laat links naar broncode Gwent offline halen

CD Projekt Red laat links naar broncode Gwent offline halen

CD Projekt Red heeft twee Twitter-berichten met links naar de gestolen broncode van Gwent offline laten halen. Dat meldt href="https://www.vice.com/en/article/88a3qk/cd-projekt-red-uses-dmca-to-take-down-tweets-sharing-stolen-game-code" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Vice</a>.

Beide Twitter-berichten zouden links bevatten naar de broncode van Gwent, die deze maand tijdens een ransomware-aanval onder andere werd gestolen door hackers. De eis, op basis van de Amerikaanse Digital Millenium Copyright Act, luidt: "Omschrijving inbreuk: illegaal verkregen broncode van Gwent: The Witcher Card Game. Gepost zonder toestemming, niet bedoeld om publiekelijk uit te brengen."

Het is niet de eerste keer dat de gestolen data online opduikt. Volgens KELA, een waakhond die het dark web monitort, werd gestolen data twee weken terug geveild door hackers. Het startbod van de veiling was 1 miljoen dollar.

Op 7 februari werd CD projekt Red gehackt. Daarbij zijn 'interne systemen' binnengedrongen en zijn de broncodes van de meeste recente games gelekt, inclusief de next-gen versie van The Witcher 3.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me logisch. Da's gewoon heling van gekopieerde documenten.

0

Aanbevolen voor jou