CD Projekt Red gaat in 2022 aan meerdere games werken

CD Projekt Red gaat in 2022 aan meerdere games werken

CD Projekt Red gaat in 2022 aan meerdere "triple-A games" werken.

Dat heeft het bedrijf naar buiten toe gecommuniceerd. Het is de bedoeling dat meerdere spellen en uitbreidingen tegelijk worden ontwikkeld. Ook moeten toekomstige spellen kortere marketingfases krijgen - in tegenstelling tot Cyberpunk 2077, dat in 2012 werd aangekondigd maar pas vorig jaar uitgegeven werd.

 Verder moeten ook de huidige franchises van de studio verder uitgebreid worden en moet er ook op het gebied van online gaming meer expertise ontstaan. Michal Nowakowski: "Singleplayer-rpg's zijn en blijven onze prioriteit. Maar we zien de gigantische potentie van zowel The Witcher als Cyberpunk en willen de reikwijdte van deze franchises naar nieuwe gebieden, media en soorten content uitbreiden. Ons doel is een rijker aanbod aan entertainment bieden om onze personages en fantasiewerelden aan nieuwe doelgroepen voor te stellen."

Het bedrijf wil ook blijven werken aan betere werkomstandigheden. Het afgelopen jaar kwam veel informatie naar buiten over zogenaamde 'crunch' binnen de studio, waarbij werknemers erg lange dagen maakten gedurende een lange periode in de aanloop naar de release van Cyberpunk 2077. "CD Projekt blijft een inclusieve en diverse werkplek, maar we willen het welzijn van onze werknemers benadrukken en ze professionele en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden bieden", aldus Adam Badowski.

CD Projekt Red heeft tot slot aangekondigd dat het de Canadese studio Digital Scapes heeft gekocht. De studio werkte de afgelopen drie jaren nauw samen met CD Projekt aan Cyberpunk 2077 en bestaat uit diverse voormalige werknemers van BioWare, Radical Entertainment en Relic.

cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Veel ambitie! Laat eerst maar zien een dan geloven!

0

Want aan één game werken ging al fantastisch

0

@Ziminar Te veel kapiteins, met haantjes gedrag, op 1 schip die niet weten welke kant ze op willen varen. Met meerdere projecten spreidt je de overhead en heb je al dat gezeik niet.

0

Aanbevolen voor jou