CD Projekt Red deelt gebruikte hardware voor Cyberpunk 2077-gameplaydemo | Gamer.nl

CD Projekt Red deelt gebruikte hardware voor Cyberpunk 2077-gameplaydemo | Gamer.nl

CD Projekt Red deelt de hardware die gebruikt is voor de E3-demo van Cyberpunk 2077. Vorige week werd vijftig minuten aan gameplay achter gesloten deuren gedemonstreerd voor een beperkt publiek. Daarnaast heeft de game volgens ontwikkelaars geen laadschermen.

CD Projekt Red's junior community specialist Alicja Kozera heeft de specificaties van de gebruikte hardware geplaatst op de Discord van de game. De volgende hardware is gebruikt:

Proce or: Intel Core i7 8700K at 3.70GHz
Moederbord: Asus ROG Strix Z370-I Gaming
Geheugen: GSkill Ripjaws 5, 2x16GB 3000MHz CL15
GPU: Nvidia GeForce GTX 1080 Ti
Opslag: Samsung 960 Pro 512 GB M.2 PCIe
Voeding: Corsair SF600 600W

Dit wil niet zeggen dat deze specificaties gezien kunnen worden als de minimale systeemeisen voor de game. Dit geeft enkel een indicatie. De kans is groot dat de vereiste hardware nog gaat veranderen voor release.

Onze redacteur Jacco Peek was een van de mensen die de vijftig minuten aan gameplay heeft gezien. Hij merkte dan ook op, "CD Projekt Red heeft in potentie een nieuw meesterwerk in de maak." Daarnaast waren fans sceptisch of de game wel wordt ontwikkeld voor de huidige generatie consoles, aangezien de game er zo geavanceerd uitzag. De quest designer heeft deze geruchten eerder weerlegd in een interview, waar hij zei dat CD Projekt Red zich richt op de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Het is nog onduidelijk of de gameplay in native 4K of geupscaled 4K werd getoond. Wel is bekendgemaakt dat de demo op 30fps draaide.

Geen laadschermen

Daarnaast meldt de site Comicbook dat de ontwikkelaars in een interview hebben verteld dat de game geen laadschermen heeft en omgevingen naadloos in elkaar overlopen.

Tevens is er laatst bekendgemaakt dat de game een cool-statistiek heeft, dat net zoals reguliere rpg-statistieken werkt.

Een releasedatum is nog niet bekend voor Cyberpunk 2077. De openwereldgame staat gepland voor PS4, Xbox One en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou