CD Projekt Red-aandelen dalen in waarde na uitstel Cyberpunk 2077

CD Projekt Red-aandelen dalen in waarde na uitstel Cyberpunk 2077

De waarde van aandelen van CD Projekt Red is met 25 procent gedaald sinds augustus dit jaar.

Dat meldt GamesIndustry.biz. De waarde van de Poolse ontwikkelaar was op 27 augustus op zijn hoogtepunt. Het bedrijf was toen zo'n 42,4 miljard Poolse złoty - omgerekend zo'n 9,6 miljard euro - waard. Aandelen waren toen zo'n 461 Poolse złoty per stuk. Afgelopen donderdag viel de waarde van een aandeel in het bedrijf naar 331 Poolse złoty, het laagste bedrag sinds afgelopen april. Sindsdien is de waarde weer iets omhoog gekrabbeld. De studio is nu zo'n 7,2 miljard euro waard.

De reden voor de daling in waarde wordt toegerekend aan het herhaaldelijk uitstellen van Cyberpunk 2077. De game werd een week geleden wederom uitgesteld, ook al was de ontwikkeling daarvoor al 'goud gegaan'. Cyberpunk 2077 had na meerdere uitstellen op 19 november uit moeten komen - dezelfde dag als PlayStation 5 - maar staat nu op 10 december gepland. Ook de meerdere verhalen over zogeheten 'crunch' binnen de studio - sommige werknemers zouden honderd uur per week werken - hebben invloed op de waarde van aandelen.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Tja wat had je anders verwacht? Een game die nog niet af is aankondigen als goud gegaan moet niet kunnen dan kun je beter gewoon eerlijk zijn en bijv een release window aankondigen ipv een daadwerkelijke datum. Ik vind het ook moeilijk te geloven dat het aan current gen ligt zeker omdat er wel meerdere games zijn die opeens worden uitgesteld tot toevallig exact de week van next gen. We gaan het zien ik ben in ieder geval klaar voor Cyberpunk!!

0
test

Dit geeft al aan hoe dom de meeste aandeelhouders zijn. De aandelen zullen in december enorm stijgen zodra de game als warme broodjes verkoopt.

0

@StormFox Jouw reactie geeft aan hoe dom jij bent. Als je je aandelen op een hoogtepunt kunt verkopen, waarna de prijs daalt, en vervolgens diezelfde aandelen terugkoopt op een lager prijspunt en daarna een waardestijging mee kunt pakken (waarna je weer verkoopt op een nieuw hoogtepunt) dan doe je het juist goed.

0

@Djobba007 Je weet toch broeder, snel geld pakken. Goede zaak toch? Jammer dat 90% van de wereld om deze reden wordt uitgeknepen maar ja, meer geld is win. Of zoiets.

0

Aanbevolen voor jou