In bijna alle 'realistische' RTS-games moet je als de US de wereld redden van het vele kwaad dat er op deze planeet schuilt. Soms begint dat wel eens flink te vervelen. Wil je nu eens met Nederland als 'hero' optreden? Dan heb je geluk! De lang verwachte C&C Generals: Zero Hour mod "Holland" wordt 30 juli gereleased op Demozone 2004.

In deze mod is het onder andere mogelijk om met Nederland te spelen welke toegevoegd is als extra partij in dit spel. Nederland zal onder de leiding van de grote held Jan-Peter Balkenende de rol van mede - Europa bevrijder spelen. Het is een fictief verhaal waarin Nederland het opneemt tegen de GLA die Europa binnenvalt Je kan kiezen uit het standaard Nederland als partij, maar ook uit specifieke richtingen als de Luchtmobiele Brigade, de Mariniers en de Tanks/Artillerie afdeling. Deze hebben ieders weer andere eenheden en tactiek. aldus de mensen van CnC Holland.

Jan-Peter in zijn sas met de mod "Holland"CnC Holland is een “mod” (uitbreiding) voor het spel Command and Conquer Generals : Zero Hour, gemaakt door studenten van de HKU.

Het concept is verzonnen omtrent het gegeven dat Nederland in wargames nooit een rol speelt, maar in het echt bijna altijd meedoet aan de vredesmissies. Natuurlijk weten we dat Nederland geen grootmacht is, maar we spelen wel altijd een belangrijke rol. Mede hierdoor en omdat het ons wel leuk leek ons eigen land een keer in zon game terug te zien zijn we CnC Holland begonnen. Geïnteresseerd, enigszins chauvinistisch ingesteld en ging je toch al naar Campzone? Ga dan vooral eens een kijkje nemen bij de workshop over 3D models in 3Ds MAX en Game modding door Vincent van Geel, Teamleider van CnC Holland. Deze workshop wordt onder voorbehoud gehouden op vrijdag middag 30 juli (Demozone truck naast de maintent).

Voor meer informatie, zie de site van CnC Holland. Om alvast in de stemming te komen kun je de March of Holland, de bijbehorende soundtrack downloaden.

Met dank aan solenoid voor het melden van dit nieuws.