Castlevania Requiem komt naar PlayStation 4 | Gamer.nl

Castlevania Requiem komt naar PlayStation 4 | Gamer.nl

Konami heeft Castlevania Requiem aangekondigd voor de PlayStation 4. De nieuwe game bestaat uit twee geüpdatete versies van Rondo of Blood en Symphony of the Night. Dit maakt de uitgever in een tweet bekend.

In een PlayStation-blogpost vermeldt Sony dat de bundel bestaat uit de originele versies van Rondo of Blood en Symphony of the Night. Deze retrogames maken gebruik van de technologische voordelen van de PS4. Zo is het mogelijk om de resolutie van de games te verhogen naar 1080p en 4K op de PS4 Pro.

Daarnaast zijn er meerdere achtergronden van hoge kwaliteit, verschillende render-opties en een volledig trofeesysteem. Er staat voor trofeeënjagers een grote uitdaging te wachten, want Sony waarschuwt dat het behalen van de Platinum-trofee erg moeilijk is.

Een paar functies van de PS4-controller worden eveneens gebruikt in Castlevania Requiem. Zo wordt er gebruik gemaakt van de trilfunctie, analoge sticks en de speaker. Met de speaker wordt er iedere keer een deuntje afgespeeld wanneer de speler een voorwerp oppakt.

Castlevania: Rondo of Blood werd door uitgever Konami voor het eerst uitgebracht in Japan in 1993. Symphony of the Night kwam uit in 1997. In Castlevania-games speel je meestal als Simon Belmont, Richter Belmont of Alucard en gaan op jacht om Dracula te verslaan in een duistere wereld. Volgens Konami gaat de digitale game ongeveer 20 euro kosten.

Castlevania Requiem verschijnt digitaal op 26 oktober voor PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou