Castle Crashers is net twee weken uit, maar de game is nu al 250 duizend keer gedownload, een groot aantal voor een downloadable game.

Dan Paladin is de lead artist bij Behemoth, de ontwikkelaar van Castle Crashers en voorheen ook Alien Hominid. "Ik ben aangenaam verrast door het feit dat zoveel mensen de game spelen. Ik zag de toekomst voor Castle Crashers positief tegemoet voor de uitgave van de game maar ik was niet voorbereid op de aandacht die de game uiteindelijk heeft gekregen."

Castle Crashers wordt wel geplaagd door netwerkproblemen, maar Paladin zei in een interview met Gamasutra dat het team hard aan het werk is deze op te lossen. "Je maakt het, je test het, je test het in zoveel mogelijk situaties als mogelijk, je maakt het opnieuw als dat nodig is en je stuurt het naar Microsoft, waar ze het ook testen en zo gaat het maar door."

Alien Hominid kwam oorspronkelijk op de vorige generatie consoles uit maar mocht in 2007 van een tweede leven genieten op Xbox LIVE in glorieuze hoge definitie. De game heeft dezelfde stijl als Castle Crashers en is sinds de uitgave van laatstgenoemde gestegen in verkoop.