Over de Just Cause-verfilming: “Het is een geweldigde avontuurlijke actiefilm, met een sterke hoofdpersoon [Rico Rodriguez]. Dat zijn twee cruciale elementen voor een goede actiefilm”, zegt Askarieh. Rodriguez is een CIA-agent die in de games allerlei zaken moet oplossen. Naast Rico Rodriguez krijgen ook secundaire personages uit de games, waaronder Tom Sheldon, een rol in de film. De grijphaak die typisch is voor de twee games, zal eveneens de actie in de film verrijken.

Aanpassingen

Paramount Pictures zegt dat het verhaal aangepast moet worden om het geschikt te maken voor film. “Natuurlijk willen we de fans van de game tevreden stellen, anders hadden we de filmrechten ook niet gekocht. Maar het is belangrijk te realiseren dat games en films twee totaal verschillende dingen zijn”, meldt Askarieh. “We blijven trouw aan de identiteit van de game, maar we moeten het wel zo aanpassen dat het ook als film werkt."

De film is in de beginfase van ontwikkeling en verdere details zijn nog niet bekend. De eerste Just Cause-game kwam in 2006 uit voor PlayStation 2, Xbox en PC. Just Cause 2 vervolgt de actie van het eerste deel en speelt zich af op het Zuid-Amerikaanse eiland Panau. Het tweede deel is te spelen op PlayStation 3, Xbox 360 en PC.