De actie loopt nog tot 6 juni en heeft inmiddels bijna 15.000 dollar opgebracht, gedoneerd door een kleine 250 personen. Stainless Games had de reboot al geruime tijd geleden aangekondigd, maar zegt te weinig middelen te hebben om er een groot team op te zetten en het spel in volledige ontwikkeling te nemen. Via Kickstarter hoopt de studio daar wel genoeg geld voor bijeen te brengen.

Stainless mikt op een release in februari van volgend jaar. Wie 15 dollar of meer doneert, krijgt een digitaal exemplaar van de game gratis, evenals alle daaropvolgende updates. De ontwikkelaar belooft verder een replay-optie en de tools die nodig zijn om mods voor het spel te maken. Het spel krijgt zowel een single- als multiplayermodus.

De eerste Carmageddon stamt uit 1997 en werd gemaakt door een aantal van de mensen die nu bij Stainless werken. Zij raakten de rechten op het spel kwijt, maar hebben deze inmiddels teruggekocht. Het verkrijgen van de rechten en het maken van een prototype van Carmageddon: Reincarnation heeft Stainless ruim 300.000 dollar gekost, laat de studio weten.