Carmack: 'PC lastiger als ontwikkelplatform' | Gamer.nl

Carmack: 'PC lastiger als ontwikkelplatform' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is extreem frustrerend om te beseffen dat de hardware van een PC vaak tien keer krachtiger is dan die van de consoles, maar om eerlijk te zijn is het een hele opgave geweest om de PC-versie [van Rage] net zo te laten draaien als op de [Xbox] 360", aldus Carmack. Hij legt uit dat het op de Xbox 360 en PlayStation 3 relatief makkelijk is om nieuwe code draaiend te krijgen, maar dat dit op de PC enorm veel tijd en moeite vergt.

Tijdens zijn lezing liet Carmack ook weten dat de vrijwillige installatie van Rage voor de Xbox 360 22 gigabyte aan harde schijfruimte in beslag neemt. "Op de 360 hebben we geen gedeeltelijke installatie. Het is alles of niets, wat jammer is." Rage ligt vanaf 7 oktober in de winkels voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou