Nieuws
John Carmack

Carmack klaagt Zenimax aan voor 22,5 miljoen dollar

Nadat Oculus 500 miljoen dollar heeft moeten betalen aan Zenimax

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Oculus-CTO John Carmack heeft zijn voormalig werkgever aangeklaagd voor 22,5 miljoen dollar. Het bedrijf zou Carmack niet volledig hebben betaald voor de overname van zijn oude gamestudio.

Volgens de aanklacht kocht ZeniMax in 2009 de gamestudio id Software voor 150 miljoen dollar. De studio maakte onder andere Doom en Quake. Van het overnamebedrag zou 45 miljoen dollar worden uitbetaald aan John Carmack, één van de oprichters van het bedrijf.

Carmack liet de helft van zijn bedrag omzetten naar aandelen bij ZeniMax. Volgens de voormalige werknemer is de andere helft echter nooit uitbetaald.

Een reeks aantijgingen zou ertoe hebben geleid dat het geld nooit is betaald, denkt Carmack. ZeniMax zou stellen dat de Oculus-topman een aantal arbeidsvoorwaarden heeft geschonden.

ZeniMax klaagde eerder Carmack en zijn nieuwe werkgever Oculus aan, omdat hij bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen voor het maken van een virtualrealitybril. Een rechtbankjury bepaalde onlangs dat Oculus daarom 500 miljoen dollar moet betalen.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Scheuren met de Nomad in Mass Effect Andromeda Gran Turismo Sport krijgt bèta
1

Reacties op: Carmack klaagt Zenimax aan voor 22,5 miljoen dollar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • SuperDre

  • 10 maart 2017 11:46
  tja, is natuurlijk afhankelijk van wat er indertijd in het contract stond op wat voor voorwaarden hij het geld zou krijgen. Maar als daar niets specifieks over in het contract stond, dan zou, zelfs als zou Carmack de boel bedrogen hebben etc., hij alsnog gewoon dat geld moeten krijgen, en apart aangeklaagd moeten worden voor de andere feiten.
  Maar Zenimax is zelf degene die smerige spelletjes heeft gespeeld, en indertijd ook geen interesse in VR had, maar nu het ineens toch goede business lijkt te zijn, proberen ze alsnog hun graantje op deze manier mee te pikken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.