Volgens Carmack is het zelfs onmogelijk voor de virtual reality-technologie om zonder grote bedrijven verder te groeien. "De echte vraag was hoe diep een partnerschap moet zijn en met welke bedrijven", aldus Carmack. 

"Ik had niet verwacht dat het Facebook zou worden en dat het zo snel zou gebeuren. Ik heb geen verleden met ze en ik kan andere bedrijven bedenken die logischer bij Oculus zouden passen. Maar ik heb redenen om te geloven dat zij het grote geheel zien, en een belangrijke kracht zijn om het te laten gebeuren", zo vertelt Carmack, waarmee hij vermoedelijk bedoelt dat Facebook virtual reality wel eens populair zou kunnen maken.

Vorige week werd aangekondigd dat Facebook Oculus VR, het bedrijf achter de Oculus Rift-virtual realitybril, heeft overgenomen. Daarvoor betaalde Facebook 400 miljoen dollar in contanten en 1,6 miljard dollar in aandelen.  Carmack, voorheen werkzaam bij Doom-ontwikkelaar id Software, vertrok vorig jaar om full-time voor Oculus VR te werken. Hij was een van de eerste bekende game-ontwikkelaars die zijn steun gaf aan Oculus Rift.