Capcom: Resident Evil 7 verscheept ieder jaar nog miljoen stuks

Capcom: Resident Evil 7 verscheept ieder jaar nog miljoen stuks

Resident Evil 7 verkoopt ieder jaar nog een miljoen stuks. Dat zegt de Europese COO bij Capcom, Stuart Turner, in een href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-03-21-capcom-we-viewed-resident-evil-2-and-3-remakes-the-way-disney-does-with-remaking-its-old-movies" rel="noopener noreferrer" target="_blank">interview </a>met Games Industry.

In het interview vertelt Capcom meer over de verschuiving in strategie, waaronder het vermijden van releases in het najaar. 

"Door het uitbrengen van nieuwe games in een rustigere periode kunnen Capcom-fans een ophoping van titels vermijden en zich richten op onze games", zegt Capcoms Europese CEO Kiichiro Urata.

Volgens Turner is de tijd waarin een game verschijnt 'minder cruciaal dan het ooit was'. Volgens hem zorgt de digitalisering dat de levensduur van games wordt verlengd.

"We weten dat kwaliteit voor vele en vele jaren blijft verkopen. We zien nog steeds dat Resident Evil 7 al bijna vier jaar na release nog ieder jaar een miljoen stuks verscheept. Door meer op de lange termijn te plannen, en op verschillende markten, kunnen we kijken naar factoren als verkooppromoties, Black Friday, etc., die steeds belangrijker worden na de eerste twaalf maanden."

Deze week brengt Capcom Monster Hunter Rise uit voor de Nintendo Switch, en Resident Evil: Village staat gepland voor 7 mei. Ook moet de nieuwe IP Pragmata in 2022 verschijnen. 

"Het is anders dan alles wat we in de afgelopen jaren hebben gedaan, terwijl het onze kernwaarden behoudt", zegt Stuart Turner over de game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Resident Evil Village te koop op Stadia met chromecast ultra en controller voor €70!

0

Aanbevolen voor jou