Capcom is één van de meest geliefde Japanse spellenmakers onder Europeanen. Het werd groot met Mega Man, en vervolgens kwam een hele rits games die zowaar in het Westen aansloegen: Devil May Cry, Resident Evil, Dead Rising, Lost Planet. Iedereen zat al te likkebaarden bij het idee dat Capcom nu ook voor de Wii ontwikkelt, en nu is dan het moment dat deze gigant openheid geeft.

De Wii-game die in ontwikkeling is bij Capcom heeft de werktitel Project Treasure Island Z, en gaat om de hoofdpersoon die een groot piraat moet worden. De game moet een "innovative, full-length puzzle adventure game" worden welke goed gebruik gaat maken van de Wii-besturing (horen we dat laatste niet bij elke aangekondigde Wii-game?).

Je speelt als Zack, die de pratende schedel van Barbados moet helpen. Je zult een reeks verschillende locaties bezoeken, zoals de jungle, een ijstempel en een vulkanische grot, allemaal met eigen subgebieden. Tijdens de game moet je puzzels oplossen. Hiervoor moet je hendels overhalen (da's innovatief!), deuren openen, items transformeren en fluit spelen. De puzzels worden moeilijker naarmate je de game speelt.

Het is nog niet honderd procent zeker hoe de game precies zal spelen. Te denken valt aan een soort Zelda-gameplay, maar het kan ook een aaneenschakeling van minigames worden. Hopelijk krijgen we binnenkort meer informatie.

De eerste twee officiële screenshots zijn reeds vrijgegeven. Ook zijn er scans uit het Japanse magazine Famitsu verschenen. Bekijk deze hier, hier en ook nog hier.