Capcom maakt meerdere nieuwe games in RE Engine

Capcom maakt meerdere nieuwe games in RE Engine

Uitgever Capcom werkt aan meerdere nieuwe games die gebruikmaken van de RE Engine.

Dat laat de studio weten. Anderhalve week geleden maakte het bedrijf al zijn fiscale kwartaalcijfers bekend, en nu is er een Engelse vertaling van het vragengesprek met investeerders uitgebracht waaruit dit blijkt.

Capcom heeft de RE Engine gebruikt voor Resident Evil 7, de remake van Resident Evil 2 en Devil May Cry 5. "De games die deze generatie met de RE Engine zijn ontwikkeld zijn kritisch goed ontvangen", aldus het bedrijf. "Vanaf het eerste moment dat we aan de engine werkten, hielden we de mogelijkheid om hem op te schalen naar de volgende generatie in gedachten. De RE Engine is een van onze sterke punten die ons gaat helpen bij het ontwikkelen van games in de volgende generatie."

Om welke games het gaat, kondigt Capcom nog niet aan. "We kunnen niet melden om hoeveel titels het precies gaat, maar er zijn meerdere games in ontwikkeling die gebruikmaken van de RE Engine."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Logisch toch. Je investeert het liefste niet in een eigen engine om daarna niks meer mee te doen. Als de games nou slecht wn lelijk waren zou je kunnen zeggen “ok we hebben het geprobeerd op naar een andere engine”. Maar volgens mij zijn die games grafisch in ieder geval goed ontvangen dus kan de engine best wel wat tijd mee. En dan kan het ook zijn kosten gaan terugverdienen. Ik ben wel benieuwd waar capcom mee komt maar een RE8 lijkt me logisch.

0
test

@watashi wa maurice desu. De games die ik tot nu toe gezien heb met de engine zien er niet alleen mooi uit, ze lopen ook echt als een zonnetje, zelfs op niet heel erg krachtige systemen. Het is gewoon een prima engine. Dus inderdaad verstandige keuze van capcom om er lekker mee door te gaan.

0
test

Ze mogen van mij nog meer oude resident evil spellen onder handen nemen want deel 2 is mij erg goed bevallen.

0
test

@melody helemaal mee eens, Deel 3 mag op zich als dlc voor deel 2 aangezien t voornamelijk op dezelfde locaties afspeelt. Maar een remake van code veronica zou zeer welkom zijn

0

Aanbevolen voor jou