Capcom: 'Japan loopt vijf jaar achter in game-ontwikkeling' | Gamer.nl

Capcom: 'Japan loopt vijf jaar achter in game-ontwikkeling' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik kijk rond op de Tokyo Games Show en ik zie iedereen verschrikkelijke games maken", aldus Inafune. "Capcom houdt het maar nauwelijks bij. Ik wil leren hoe mensen uit het westen leven en games maken die hen aanspreken."

Inafune liet zich vorig jaar ook al uit over de huidige situatie in Japan. Hij zei toen: "Toen ik rondkeek bij al de verschillende spellen op de beursvloer van de Tokyo Game Show, zei ik: 'Man, Japan is voorbij. We zijn klaar. Onze game-industrie is afgelopen'."

Capcom kondigde tijdens de Tokyo Game Show vorige week een nieuw deel in de Devil May Cry-reeks aan, DmC, dat niet in Japan ontwikkeld wordt maar bij de westerse studio Ninja Theory, waar men op dit moment ook werkt aan Enslaved.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou