De volledig titel van het spel is Okamiden: Chiisaki Taiyo, wat vrij vertaald naar het Engels Okami Legend: The Small Sun betekent. Het verhaal van Okamiden begint een paar maanden na de gebeurtenissen uit het origineel en de speler heeft neemt wederom de controle over Amaterasu.

Eshiro in het Japanse gamesblad Famitsu: "Ergens in december vorig jaar kwam Matsushita naar me toe. Hij begon over de ontwikkeling van een nieuwe Okami waarvan genoten kon worden op een draagbaar systeem. Hij is erg gepassioneerd over het spel en hij had al een testversie gemaakt van uitzonderlijk hoge kwaliteit, die Okami's unieke stijl wist vast te leggen. Toe ik dat zag, dacht ik dat we er zonder zorgen een officieel project van konden maken."

Stylus als kwast

Matsushita voegt toe: "Zoals je weet zijn Okami's grafische stijl en manier van spelen erg uniek. Het originele idee was om alles wat dit spel uniek maakt te nemen en een groter publiek hieraan bloot te stellen. Daarom hebben we gekozen voor de Nintendo DS, omdat het op een draagbaar systeem makkelijker is voor mensen om het spel op te pakken en te gaan spelen. De stylus kan gebruikt worden als kwast."

De titel zal voor het eerst aan het publiek getoond worden tijdens de Tokyo Game Show later deze maand. Wanneer en of het spel ook in Europa verschijnt is nog niet bekend.