Campaign Far Cry 5 duurt zo’n 25 uur en is offline beschikbaar | Gamer.nl

Campaign Far Cry 5 duurt zo’n 25 uur en is offline beschikbaar | Gamer.nl

Met nog precies een week op de klok heeft creative director Dan Hay meer informatie vrijgegeven over de campaign van Far Cry 5.

In een interview laat Hay weten hoe lang de campaign ongeveer zal duren: “Ik zou zeggen dat een goede speler er zo’n 25 uur aan kwijt is.” Natuurlijk speelt elke speler de game op zijn eigen manier. Hay vertelt dat Ubisoft door middel van playtests heeft opgemerkt dat spelers tijdens de campaign snel afgeleid worden door de mogelijkheid om te vi en of te jagen, waardoor de speeltijd langer duurt.

“Wat we nu zien is dat spelers de wereld van Far Cry 5 in gaan en gewoon vier of vijf uur spenderen aan het vi en of jagen, of andere dingen doen waar we niet op hadden voorbereid. Dus het ligt er echt aan op de manier van spelen” laat Hay weten.

Verder heeft Hay laten weten dat de campaign offline speelbaar is en bevestigde hij de aanwezigheid van microtransacties. De creative director benadrukt dat Far Cry 5 ontworpen is om zijn spelers rijkelijk te belonen met het ontgrendelen van content. De microtransacties hebben geen invloed op gameplay en kunnen alleen gebruikt worden voor het vrijspelen van cosmetische items in single-player, co-op en head-to-head multiplayer.

Begin deze maand kondigde Ubisoft aan dat Far Cry 5 een Far Cry Arcade-modus bevat. Met Far Cry Arcade kunnen spelers hun eigen mi ies maken met objecten die ook te vinden zijn in games als A a in’s Creed Black Flag, Watch Dogs 2 en Far Cry: Primal. Hierover laat Hay weten dat het “supercool zou zijn” als spelers hiermee een soort Battle Royale-map kunnen maken als in Fortnite.

Afgelopen vrijdag kwam Ubisoft met een nieuwe live-action-trailer, waarin onder meer te zien hoe Father Seed zijn groep in bedwang houdt, een nieuwe gameplay-trailer, waarin de rechten voor de Far Cry 5-spelers wordt uitgelegd, en bracht het bedrijf in samenwerking met de Nederlandse rapper Josylvio het nummer Rich uit voor de soundtrack van de game.

Far Cry 5 komt 27 maart naar de PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees in onze preview wat de game allemaal bevat. Zo zegt onze redacteur Ron dat Far Cry 5 zich vasthoudt aan een sterke formule: een goede slechterik, een toffe setting en veel vrijheid om je eigen plan te trekken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou