Nieuws
Activision Blizzard

Call of Duty: Warzone-makers staken vanwege ontslagen

Werknemers eisen dat alle QA-testers fulltime worden aangenomen

Geschreven door Michel Musters op
Werknemers van Call of Duty: Warzone-ontwikkelaar Raven Software hebben gisteren gestaakt vanwege het plotselinge ontslag van twaalf mensen uit het quality assurance-team.

Afgelopen week bleek dat de werknemers, die verantwoordelijk waren voor het testen van spellen en zorgen dat bugs ontdekt worden, geen contractverlenging kregen aangeboden. Dat terwijl hen eerder een loonsverhoging en diverse extra's waren beloofd.

Diverse werknemers van de Activision Blizzard-studio waren gisteren aan het staken als reactie daarop. De werknemers eisen dat elke werknemer van het QA-team, waaronder de vorige week ontslagen werknemers, fulltime posities binnen het bedrijf krijgen.

Activision laat als reactie weten dat het van ongeveer vijfhonderd parttime werknemers fulltime werknemers maakt. "Helaas zorgt deze veranderingen ervoor dat we twintig parttime werknemers verspreid over verschillende studio's moesten deelnemen dat hun contract niet werd verlengd."

Raven Software is een van de ontwikkelaars van Call of Duty: Warzone, een hoogst succesvolle battle royale-game. Morgenavond begint een nieuw tijdperk voor de battle royale-game in de vorm van Pacific, inclusief een tropische map. Het is onduidelijk of de staking invloed heeft op de lancering van Pacific, maar niets wijst daar vooralsnog op.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sonic the Hedgehog aanwezig op The Game Awards Vier pc-games die op dag één naar Game Pass komen worden vrijdag onthuld
3

Reacties op: Call of Duty: Warzone-makers staken vanwege ontslagen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Derper

  • 7 december 2021 11:14
  Ze zullen we gedacht hebben, het heeft geen kwaliteit en heeft het ook niet nodig om te verkopen. Dus weg met die mensen van het QA team

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ali3n8tor

  • 7 december 2021 11:48
  @Derper ja als Dice zo de nieuwste BF kan uitbrengen dan is een heel Q&A team overbodig

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 7 december 2021 17:39
  "Dat terwijl hen eerder een loonsverhoging en diverse extra's waren beloofd."

  Ja, zuur. Heel erg zuur. Een contract niet verlengen is nou niet echt hetzelfde als een ontslag maar dit impliceert heel sterk dat het contract verlengd zou worden of omgezet naar een vast contract dus je kunt het in deze context wel als exact hetzelfde beschouwen. Een ontslag zonder geldige reden maar dan legaal. Dat is echt vuilheid ten top zeg.

  Maar aan de andere kant ben je echt heel naief als je denkt dat werknemers in grote organisaties meer dan handjes zijn. Dit is gewoon standaard nummertjeswerk. Het gebeurde, het gebeurd, het blijft gebeuren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.