Call of Duty: Warzone-makers staken vanwege ontslagen

Call of Duty: Warzone-makers staken vanwege ontslagen

Werknemers van Call of Duty: Warzone-ontwikkelaar Raven Software hebben gisteren gestaakt vanwege het plotselinge ontslag van twaalf mensen uit het quality assurance-team.

Afgelopen week bleek dat de werknemers, die verantwoordelijk waren voor het testen van spellen en zorgen dat bugs ontdekt worden, geen contractverlenging kregen aangeboden. Dat terwijl hen eerder een loonsverhoging en diverse extra's waren beloofd.

Diverse werknemers van de Activision Blizzard-studio waren gisteren aan het staken als reactie daarop. De werknemers eisen dat elke werknemer van het QA-team, waaronder de vorige week ontslagen werknemers, fulltime posities binnen het bedrijf krijgen.

Activision laat als reactie weten dat het van ongeveer vijfhonderd parttime werknemers fulltime werknemers maakt. "Helaas zorgt deze veranderingen ervoor dat we twintig parttime werknemers verspreid over verschillende studio's moesten deelnemen dat hun contract niet werd verlengd."

Raven Software is een van de ontwikkelaars van Call of Duty: Warzone, een hoogst succesvolle battle royale-game. Morgenavond begint een nieuw tijdperk voor de battle royale-game in de vorm van Pacific, inclusief een tropische map. Het is onduidelijk of de staking invloed heeft op de lancering van Pacific, maar niets wijst daar vooralsnog op.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze zullen we gedacht hebben, het heeft geen kwaliteit en heeft het ook niet nodig om te verkopen. Dus weg met die mensen van het QA team

0
test

@Derper ja als Dice zo de nieuwste BF kan uitbrengen dan is een heel Q&A team overbodig

0

"Dat terwijl hen eerder een loonsverhoging en diverse extra's waren beloofd." Ja, zuur. Heel erg zuur. Een contract niet verlengen is nou niet echt hetzelfde als een ontslag maar dit impliceert heel sterk dat het contract verlengd zou worden of omgezet naar een vast contract dus je kunt het in deze context wel als exact hetzelfde beschouwen. Een ontslag zonder geldige reden maar dan legaal. Dat is echt vuilheid ten top zeg. Maar aan de andere kant ben je echt heel naief als je denkt dat werknemers in grote organisaties meer dan handjes zijn. Dit is gewoon standaard nummertjeswerk. Het gebeurde, het gebeurd, het blijft gebeuren.

0

Aanbevolen voor jou