Call of Duty-uitgever verliest in jaar tijd vijftig miljoen maandelijkse spelers

Call of Duty-uitgever verliest in jaar tijd vijftig miljoen maandelijkse spelers

Er zo'n vijftig miljoen minder maandelijkse spelers van Activision-games ten opzichte van begin vorig jaar.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Activision Blizzard. Op 21 maart 2021 waren er zo'n honderdvijftig miljoen actieve spelers van Activision-games per maand, maar een jaar later gaat het om ongeveer honderd miljoen actieve spelers.

Activision meldt dat het vooral te maken heeft met de afgenomen verkoop van Call of Duty: Vanguard en minder spelers voor Call of Duty: Warzone ten opzichte van een jaar geleden. Ook het feit dat er minder restricties zijn in verband met de coronapandemie kan een mogelijke reden zijn. Blizzard en King, die ook onderdeel uitmaken van het bedrijf, hebben een minder grote daling in spelers gezien.

Het bedrijf verwacht dat dit later dit jaar weer aantrekt. Eind dit jaar moet het vervolg op Call of Duty: Modern Warfare uitkomen, ontwikkeld door Infinity Ward. Die studio werkt ook aan een nieuwe Warzone-game, zo is opnieuw bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kan ik me goed voorstellen. De oorspronkelijke versies tot (aan die waarin Perks verschenen) waren geweldig, daarna liep het steeds verder van een lekkere MP shooter vandaan.

0
test

@Turambar COD4 was de laatste echt goede, daarna is het een soort hollywood blockbuster 10 in een dozijn shooter geworden. Telkens minimale variatie, maximale prijs. Modern Warfare 2019 was al een stap in de goede richting, maar laat Infinity Ward nu eens 5 jaar de tijd nemen om te herpakken en met een goede basis te komen voor de koemnde 5 tot 10 jaar. En daarna opnieuw!

0

Niet zo gek, CoD kent iedereen nu wel en het wordt allemaal niet beter. Ik begrijp ook niet waarom ze na het enorme succes van de reboot van Modern Warfare daarna weer de typische CoD kant op zijn gegaan. Iedereen was blij met de meer langzame en realistische gameplay van MW2019 maar zetten dat dan niet door. Cold War was een verschrikking en met Vanguard hadden ze het terug naar CoD1 moeten brengen.

0

@Zut omdat een game niet in een jaar ontwikkeld wordt. De basis voor Vanguard en Cold War lag er al, terwijl Modern Warfare net uit was. Ben het verder helemaal met je eens hoor. De meer realistische gameplay trok mij ook veel meer.

0

Aanbevolen voor jou