Nieuws
Call of Duty: Modern Warfare

Modern Warfare introduceert Battle Pass in plaats van lootboxen

Activision schept duidelijkheid

Geschreven door Jacco Peek op
In een blogpost meldtActivision dat Call of Duty: Modern Warfare na lancering geen lootboxen krijgt. In plaats daarvan krijgt de game een Battle Pass-systeem, waarbij alle loot te verdienen is door te spelen of geld te besteden.

Onder deze beloningen vallen cosmetische spullen, nieuwe wapens en onderdelen. De Battle Pass biedt een aantal tijdelijke seizoenen waarbinnen spelers loot verdienen door geld uit te geven en te spelen. Een vergelijkbaar systeem zit in Black Ops 4, maar daar zijn veel nieuwe wapens enkel te vinden in lootboxen. Ook maakt Activision bekend dat er voor elk seizoen gratis en 'premium' reeksen met loot worden geïntroduceerd.

Een ander verschil met Black Ops 4 is dat spelers middels de Battle Pass Call of Duty Points (COD Points) kunnen verdienen door te spelen. Normaliter is deze valuta enkel verkrijgbaar voor echt geld in in-game winkels.

De Battle Pass is nog niet direct beschikbaar bij lancering, volgens Activision om spelers de kans te geven alle wapens vrij te spelen. Na lancering onthult de uitgever meer concrete plannen voor het verdienmodel van Modern Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare lanceert op 25 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier onze verhaalpreview van de game.

MODERN warfare

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars Jedi: Fallen Order krijgt framerate-opties op PS4 Pro en Xbox One X My Friend Pedro al bijna een half miljoen exemplaren verkocht
5

Reacties op: Modern Warfare introduceert Battle Pass in plaats van lootboxen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  JustRaine

  • 18 oktober 2019 12:56
  Ik vertrouw Activision nog steeds voor geen meter, deze situatie is voor mij eerst zien en dan geloven. Ik ben sowieso geen fan van lootboxen, ik heb liever wanneer je €60 betaald ook gewoon echt alle content krijgt.

  Overigens is dit natuurlijk wel een beter systeem dan wat er eerst als gerucht rond ging, dat dlc-wapens alleen via de beruchte supply drops unlocked konden worden, en je dan nog niet zeker weet of je het wapen wel krijgt.

  Voor veel mensen die geen honderden dollars/euro's of wat voor valuta dan ook willen uitgeven om een bepaald wapen te unlocken, is dit wel een uitkomst. Tuurlijk het is nog steeds mega gierig wat Activision hier flikt, maar dit is een klein beetje minder gierig zullen we dan maar zeggen.

  Maar zoals ik al zei eerst zien en dan geloven, bij black ops 4 zijn ook loze beloftes gemaakt die niet zijn ingelost, of waar niet meer over gesproken wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 18 oktober 2019 13:16
  "Het verdienmodel van modern warfare…."
  Wat dacht je van een goede game maken die leuk is om te spelen zodat ie veel verkoopt en je geld verdiend?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mcbrew

  • 18 oktober 2019 15:46
  @darkmanwls Ik ben het met je eens, maar zo werkt het gewoon niet meer met de grote AAA titels. Naast de verkoop moet er tegenwoordig een verdienmodel in games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Excalibur82

  • 18 oktober 2019 22:09
  Begrijp ik het goed dat je een Battlepass moet kopen om vervolgens de mogelijkheid te krijgen om wederom geld uit te geven voor loot?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ricje

  • 19 oktober 2019 17:24
  Als ik die blog zo lees lijkt het mij dat die battle pass je de mogelijkheid geeft om wapens te kopen van tijdelijke seasons/evenementen maar je kan die wapens dus ook vrijspelen door te spelen (als je de battle pass hebt).
  Kortom, het is dus weer een "je kan power kopen" (P2W) scenario alleen dit keer lijkt het "naar eigen keuze" te zijn in plaats van "hier heb je een willekeurig ding". Het enige verschil met lootboxes is dus dat je hiermee gegarandeerd een bepaald iets vrij kan spelen en met lootboxes moet bidden tot RNGesus.
  Mensen met veel tijd en weinig geld kunnen dan iets vrijspelen terwijl de mensen met veel geld even met de portemonnee gooien.

  Waarom kunnen ze niet gewoon zoals elke andere developer met "battle pass" (season pass of wat ze ook voor term willen gebruiken) een "koop het en je krijgt de mogelijkheid om het vrij te spelen" functie implementeren in plaats van "gooi meer geld naar ons" waar ze wederom mee bezig lijken te zijn.
  En dan er ook nog bijzetten dat het een battle pass syteem is en geen lootbox systeem. Ze voelden de bui zeker al hangen :|

  Als ze nou gewoon een goed functionerend spel zouden leveren wat ze lang zouden ondersteunen zouden ze niet elk jaar dezelfde shit in een nieuwe verpakking hoeven te verkopen met elke keer weer een nieuwe vorm van "geld verdienen".

  Begrijp me niet verkeerd. Ik heb niets met Fortnite: Battle Royale of dergelijk andere games met soortgelijke "battle pass" (Apex Legends?) maar daar heb je tenminste geen "P2W" factor in als wapens e.d. dat je kan kopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.