De Survival-modus maakt gebruik van de normale multiplayer-maps, waarin spelers zolang mogelijk moeten zien te overleven. USA Today meldt, op basis van een speelsessie, dat Survival verschillende tegenstanders kent zoals de sterke Juggernaut, honden die enkele seconden nadat ze zijn geraakt exploderen en aanvalshelikopters. "Je moet constant je tactiek aanpassen wanneer ook de tegenstander verandert", vertelt Robert Bowling, creative strategist bij Infinity Ward.

Naast de toevoeging van de nieuwe modus maakt ook Spec Ops zijn terugkeer, waarin spelers alleen of met vrienden speciale missies moeten vervullen. In Modern Warfare 3 kent de Spec Ops-modus zijn eigen leaderboards en online matchmaking.

Volgens Mark Rubin, executive producer, moeten de aanpassingen ervoor zorgen dat spelers makkelijker hun weg in de multiplayer vinden. "Met Spec Ops kun je je vaardigheden testen in een gecontroleerde omgeving. Het is makkelijker erin te komen", vertelt Rubin. "Ik heb niet meer zo veel tijd als toen ik 20 jaar oud was om mijn vaardigheden te verbeteren, waardoor [Spec Ops] echt iets is waar men kan experimenteren."