Call of Duty: Black Ops 4 breekt digitaal verkooprecord | Gamer.nl

Call of Duty: Black Ops 4 breekt digitaal verkooprecord | Gamer.nl

Call of Duty: Black Ops 4 heeft een digitaal verkooprecord verbroken. De nieuwste shooter van Activision en ontwikkelaar Treyarch verbrak het record voor meeste digitale verkopen op de dag van lancering.

Met het verbreken van het huidige record voor digitale verkopen op de eerste dag stoot het zijn voorganger, Call of Duty: WWII, van de troon. Daarnaast zorgde Black Ops 4 ervoor dat het de best verkopende digitale game op de eerste dag ooit is op de PlayStation Store. Dit specifieke record geldt ook voor de digitale verkopen op de Xbox One. Beide statistieken zijn wereldwijd van toepa ing.

Naast de consoleversies is Black Ops 4 ook beschikbaar op de pc. Daar is de game exclusief verkrijgbaar via Battle.net. Voorheen waren nieuwe uitgaven van de franchise beschikbaar via Steam. Activision meldt dat de pc-versie van de game ook goed heeft verkocht. Ten opzichte van zijn voorganger heeft Black Ops 4 twee keer zoveel exemplaren verkocht op de eerste dag van de release.

Call of Duty: Black Ops 4

Ook was het aantal spelers dat op de eerste dag online verbonden was met de game flink toegenomen ten opzichte van Call of Duty: WWII. Echter maakt Activision niet bekend om hoeveel mensen dit gaat. Ook maakte de uitgever niet bekend hoeveel exemplaren van de game werden verkocht op de eerste dag. Dit is echter geen verra ing, aangezien de meeste uitgevers deze details tegenwoordig niet meer publiceren.

Voor zover de fysieke verkoop van de game betreft, laat het een sterk contrast zien ten opzichte van de digitale verkopen. Zo wordt gemeld dat er in het Verenigd Koninkrijk in het eerste weekend vijftig procent minder fysieke exemplaren zijn verkocht van de nieuwe shooter ten opzichte van Call of Duty: WWII. Ten opzichte van de vorige Black Ops-game, Black Ops 3, daalde dit percentage met 59 procent. Dit aantal fysieke verkopen staat gelijk aan de verkopen van Call of Duty 4: Modern Warfare uit 2007. Dit maakt het het laagste aantal verkopen in meer dan tien jaar.

Black Ops 4

Eerder werd bekend dat spelers in de Blackout-modus van Black Ops 4 emotes misbruiken om spelers te slim af te zijn. Daarnaast werd bekend dat het spelersaantal voor de Blackout-modus verhoogd werd in aanloop naar de release.

Call of Duty: Black Ops 4 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou