Call of Duty 3-ontwikkelaar Pi Studios sluit deuren | Gamer.nl

Call of Duty 3-ontwikkelaar Pi Studios sluit deuren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Een aantal voormalige medewerkers van Pi hebben inmiddels het bedrijf Category 6 Games opgericht. Zij zijn begonnen aan de game Blackout voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Eerder maakte uitgever Hudson Soft bekend dat het spel Bonk: Brink of Extinction, in ontwikkeling bij Pi Studios, is geannuleerd in verband met de aardbevingen en tsunami in Japan. In Bronk is het bestaan van de aarde in gevaar door een dreigende botsing met een komeet. 

Pi Studios heeft Treyarch geholpen met de ontwikkeling van Call of Duty 2: Big Red One, Call of Duty 3 en Call of Duty: World at War. Ook speelde de studio een ondersteunende rol bij de ontwikkeling van Halo 2 voor PC, een aantal Rock Band-games, Wolfenstein uit 2009 en de Xbox 360-versie van Quake Arena Arcade. Pi Studios was bovendien hoofdontwikkelaar van Bomberman Live: Battlefest voor Xbox Live Arcade en WiiWare.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou