Call of Duty is al een paar jaar de gezaghebbende autoriteit in Tweede Wereldoorlog shooters. Het heeft daarmee de fakkel overgenomen van de Medal of Honor reeks. Intense gameplay, actierijke levels, schitterend geluid en mooie graphics zorgden ervoor dat ontwikkelaar Infinity Ward bekendheid kreeg.

Veel is er niet over gezegd, maar uitgever Activision heeft vandaag officieel Call of Duty 3 aangekondigd. Het derde deel in de franchise zal alleen voor de next-gen consoles verschijnen. Geen PC-versie deze keer dus, maar alleen voor PlayStation 3, Xbox 360 en de Nintendo Wii. Het zal ontwikkeld worden door Treyarch, dat ook Call of Duty: Big Red One ontwikkeld heeft. Volgende week, op de E3, zal Activision meer bekend maken over Call of Duty 3.

Wel is er ook nog een trailer verschenen van het derde deel. Bekijk de trailer, waarin een soort terugblik op voorgaande delen getoond wordt, bij IGN. In de trailer zijn ook al behoorlijk wat stukken uit Call of Duty 3 te zien. Het spel moet nog aan het einde van 2006 in de winkels liggen.