Burnout Paradise-servers sluiten in augustus

Burnout Paradise-servers sluiten in augustus

De servers van Burnout Paradise gaan sluiten in augustus. Op pc, PlayStation 3 en Xbox 360 kan straks niet meer online worden gespeeld, waardoor ook een aantal uitdagingen niet meer haalbaar zijn. De servers van de Remastered-versie van vorig jaar blijven nog wel online.

Op de officiële Facebook-pagina van Burnout Paradise is nu aangekondigd dat de servers van het originele spel, dat alweer ruim elf jaar geleden is uitgebracht, gaan sluiten. De servers op pc, PlayStation 3 en Xbox 360 sluiten op 1 augustus. Het sluiten van de servers houdt in dat het spel niet meer online kan worden gespeeld, wat ook betekent dat een aantal uitdagingen straks niet meer kunnen worden voltooid. Wél is het nog mogelijk om alle offline singleplayer-modi en gedownloade uitbreidingen te spelen. De servers van de Remastered-versie van Burnout Paradise worden niet aangetast.

In een mail van ontwikkelaar Criterion Games worden de spelers bedankt voor het ontdekken van de stad, het samen racen en het uitvoeren van indrukwekkende stunts en crashes. In januari verdween de Xbox 360-versie van Burnout Paradise al van de Microsoft Store, waardoor het spel niet meer digitaal aangeschaft kan worden op de console.

In maart vorig jaar werd Burnout Paradise Remastered uitgebracht voor de PlayStation 4 en Xbox One. De verbeterde versie van het spel, dat in augustus 2018 ook lanceerde op pc, bevat alle acht uitbreidingen, de Big Surf Island-update en 4K-ondersteuning.

Deze maand is met Dangerous Driving het spirituele vervolg op Burnout uitgekomen. Ook deze game draait vooral om het maken van spectaculaire crashes met snelle wagens en het creëren van zoveel mogelijk chaos. Lees ook onze review, waarin wordt omschreven waarom Dangerous Driving in alle opzichten - behalve de naam - een waardige nieuwe Burnout-game is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou