Burnout-ontwikkelaar bezig met racegame voor 'nieuwe platformen' | Gamer.nl

Burnout-ontwikkelaar bezig met racegame voor 'nieuwe platformen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wat 'nieuwe platformen' precies inhoudt, wordt niet gespecificeerd. Mogelijk gaat het om de volgende generatie spelcomputers, waarvan wordt gezegd dat ze in 2012 worden aangekondigd. Het zou ook om Wii U en PlayStation Vita kunnen gaan. "Onze huidige ambitie vereist een innovatieve programmeur om fantastische entertainmentervaringen te leveren met geloofwaardige computergestuurde racecoureurs in een open wereld", luidt de omschrijving in een van de vacatures.

Criterions laatste game was Need for Speed: Hot Pursuit, ook was de studio verantwoordelijk voor de shooter Black en de hele Burnout-serie, waarvan Burnout: Paradise de meest recente game is. Momenteel ontwikkelt Criterion Burnout: Crash, een downloadbare game waarin spelers hun auto in een druk kruispunt moeten rammen en daarbij zoveel mogelijk schade aan te richten. De game toont de actie van bovenaf, wat voor het eerst is in een game van de studio.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou