Burnout Crash oorspronkelijk in ontwikkeling voor Wii | Gamer.nl

Burnout Crash oorspronkelijk in ontwikkeling voor Wii | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Afgelopen week werden tijdens het Summer Showcase-evenement van uitgever Electronic de eerste beelden getoond van Burnout Crash. Tijdens het evenement zei Ward dat het spel op de Wii spelers nog volledig vrijliet in het bouwen van wegen. Inmiddels is de game aangekondigd voor Xbox Live Arcade en PlayStation Network, en wordt er gebruikgemaakt van omgevingen ontworpen door Criterion zelf. De Wii-versie is komen te vervallen.

"We hebben een aantal maanden met [de uitwerking] gestoeid en kwamen er achter dat het eigenlijk best saai was. Onderdeel van onze bedrijfsfilosofie is dat we bereid zijn om eerder gedaan werk weg te gooien, ook al hebben we het zelf gemaakt", aldus Ward. De huidige versie van Burnout Crash is in ongeveer vier weken gemaakt met Microsofts XNA-programma, zo laat hij verder weten. Microsoft XNA is een overkoepelende tool voor gamedesign die vrij beschikbaar is voor ontwikkelaars.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou