Peter Molyneux kan traditiegetrouw z'n enthousiasme voor een game maar moeilijk voor zichzelf houden. Hoe vaak heeft de man al niet over wereldverbeterende, radicaal innoverende en revolutionaire titels gepraat. Voor Fable 2 probeert hij z'n lippen wat meer op elkaar te houden, gezien het debacle dat voortkwam uit de torenhoge verwachtingen bij deel één.

Op de Game Developers Conference in San Francisco wordt Fable 2 echter wel tentoongesteld en is wat burgerlijke informatie over de titel aan het licht gekomen. Zo kun je in het spel een familie starten en uiteindelijk ook kinderen krijgen. Als je met een vrouwelijk personage speelt, kun je ook (visueel zichtbaar) zwanger worden en een kind baren.

Vind je een relatie echter wat te ver gaan, maar ben je de vissen-in-huis fase al ontgroeid, dan kun je een hond als huisdier nemen. Het beest reist gedurende het spel met je mee en komt ook in de gevechten van pas. Daarnaast is het natuurljk hartstikke gezellig om zo'n trouwe viervoeter naast je hebben te lopen als je de held uithangt.

Morgen geeft Peter Molyneux een volledige presentatie van Fable 2 en komen er waarschijnlijk nog meer nieuwe eigenschappen aan het licht.