Bungie's Marathon komt naar iPad | Gamer.nl

Bungie's Marathon komt naar iPad | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game kwam in 1994 uit voor Mac. De toetsenbord- en muis-besturing is vervangen voor een touchscreenbesturing waarbij een virtuele joystick wordt geplaatst onder de linkerduim; vuurknoppen en een knop om wapens te wi elen zijn te bedienen met de rechterduim. In een toekomstige versie zal de besturing kunnen worden aangepast, meldt Blezek.

De ontwikkelaar heeft het spel gemaakt op de broncode, die in 1999 is vrijgegeven. Hoewel het volgens Blezek veel werk kostte voordat hij de game foutloos op iPad kon spelen, draait het spel inmiddels op een constante dertig frames per seconde. Wanneer de game uitkomt en voor welke prijs, is onduidelijk. De game is in 2007 ook verschenen voor Xbox Live Arcade onder de naam Marathon Durandal.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou