Bungie werkt ook aan Marathon-reboot | Gamer.nl

Bungie werkt ook aan Marathon-reboot | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bungie mag volgens het contract zo'n 5 procent van zijn kernmedewerkers op de reboot zetten. Zodra Project Destiny een bepaalde omzet heeft gegenereerd, is de studio vrij om dit team uit te breiden naar 25 procent van de werknemers.

Bonusregeling 

Het contract omvat ook de bonusregeling van de studio. Bungie krijgt 7,5 miljoen dollar als het de eerste Destiny-game volgend jaar op tijd aflevert, waarvan 20 procent aan werknemers mag worden uitgekeerd. Hier komt 2,5 miljoen bij in het geval dat de titel een score van 90 procent of hoger haalt op Gamerankings.com.

Bungie maakt verder aanspraak op een significant hogere bonus van 25 miljoen dollar, mits de inkomsten die Activision binnen een jaar genereert uit Project Destiny 750 miljoen dollar of hoger bedragen. Deze bonus wordt met nog eens 25 miljoen dollar verhoogd als de omzet 1 miljard dollar weet te bereiken.

Contract beëindigen

Activision behoudt wel het recht om het contract in 2016 te beëindigen. Hiertoe kan de uitgever ook eerder besli en, maar enkel wanneer de eerste Destiny-game geen vijf miljoen exemplaren weet te verkopen in de eerste zes maanden na release. De overeenkomst kon ook al eerder worden opgezegd, als Bungie's laatste game Halo: Reach lager dan een 8 stond op Metacritic, maar daar was geen sprake van.

Mocht Activision ervoor kiezen om het contract met Bungie op te zeggen, dan kan de ontwikkelaar met de Destiny-franchise niet naar Valve, Epic of Gearbox stappen; deze partijen zijn uitgesloten van samenwerking met betrekking tot Destiny. De studio krijgt bij beëindiging wel de rechten op het Destiny-IP.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou