Nieuws
Bungie

Bungie werkt met Sony aan meerdere onaangekondigde projecten

Een nieuwe IP, een mobiele Destiny-game en een Destiny-serie of -film?

Geschreven door Michel Musters op
Bungie zegt met Sony aan meerdere "onaangekondigde projecten" te werken.

Dat heeft creative lead Tom Farnsworth laten weten in een Twitter-bericht. Volgens hem is gedurende de meer dan vijfentwintig Destiny-releases "compleet veranderd" hoe de studio games ontwikkelt en uitbrengt. "We zijn van strikte fysieke releases naar live service-games gegaan." Hij vervolgt: "En met de ondersteuning van Sony werken we aan een aantal onaangekondigde projecten." Het is officieel gezien niet duidelijk om wat voor projecten het gaat. 

Begin vorig jaar kondigde Sony PlayStation aan dat het Bungie, dat ook de Halo-franchise heeft bedacht en in het verleden onderdeel uitmaakte van Microsoft, voor 3,6 miljard dollar over wilde nemen. Afgelopen zomer werd die overname afgerond. Sony gaf aan dat Bungie volledige creatieve vrijheid behoudt en ook zelf bepaalt op welke platforms het games uitbrengt.

Bungie blijft Destiny 2 ondersteunen en er nieuwe content voor uitbrengen, en in 2021 gaf het bedrijf al aan dat het minstens één nieuwe IP voor 2025 wil uitbrengen. Ook liet het bedrijf vorig jaar weten dat tegen 2025 de helft van diens jaarlijkse releases op pc en mobiel uitkomt. Verder zouden Sony en Bungie interesse hebben om de Destiny-franchises te verfilmen. Tot slot gaan er geruchten dat Bungie samen met NetEase, dat in 2018 al 100 miljoen dollar in de ontwikkelaar investeerde, aan een mobiele Destiny-game werkt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fire Emblem Engage gespeeld en geen grote games na Zelda? - Bonuslevel World War Z: Aftermath komt deze maand naar PS5 en Xbox Series
0

Reacties op: Bungie werkt met Sony aan meerdere onaangekondigde projecten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.