Bungie werkt aan 'WoW in de ruimte' | Gamer.nl

Bungie werkt aan 'WoW in de ruimte' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De bron zou een voormalig Bungie-medewerker zijn, van wie het contract onlangs werd beëindigd. Volgens hem is de huidige naam van het nieuwe project Destiny, met de codenaam Tiger. Hij draait op intern ontwikkelde software en zal "unieke online-opties en matchmaking-technologie bieden". Het spel wordt omschreven als "World of Warcraft in de ruimte".

De voormalig medewerker zegt samen met een groep van dertig andere medewerkers die niet in loondienst waren, te zijn ontslagen. Volgens hem is dat gebeurd vanwege "budgetaire zorgen" en hij beweert oneerlijk door Bungie behandeld te zijn.

Hint

Joseph Staten, creative director bij Bungie, hintte afgelopen jaar tijdens de Game Developers Conference naar het ontwikkelen van een MMO-wereld. Staten zei toen: "Zou het niet fantastisch zijn als we een wereld kunnen maken die er altijd voor je is?"


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou