Bungie overweegt matchmaking voor Destiny's Raids | Gamer.nl

Bungie overweegt matchmaking voor Destiny's Raids | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Bungie's David Dague noemt Raid-matchmaking een moeilijk onderwerp. Raids waren zodanig ontworpen om samen met vijf vrienden door te spelen. De reden daarvoor is een grotere kans om de Raid te voltooien.

In een verhalende stijl meldt Dague dat Bungie 'vreemde verhalen' gehoord heeft over spelers die met vreemden de Raid voltooiden. Zij kwamen elkaar buiten de Vault of Gla tegen en werkten spontaan samen. Die 'verra ende' verhalen leiden ertoe dat Bungie matchmaking opnieuw op tafel legt. Niet alleen voor Raids, maar wellicht ook voor Fireteams.

Dague laat tevens vallen dat hij ook graag privématches wil. Die privématches geven spelers de mogelijkheid tegen hun vrienden te strijden. "Ik zal het blijven aankaarten. In de tu entijd zal ik de competitieve community uitdagen. Houd ons in de gaten", aldus Dague.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou