Bungie: 'Markt is rijp voor film gebaseerd op Halo' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel het idee om een film over Halo te maken al vaak op tafel is gekomen, zijn discu ies tu en Microsoft en filmproducenten even vaak op niets uitgedraaid. Nu Peter Jackson en Neil Blomkamp, regi eur van District 9, zijn afgehaakt, moet Microsoft nieuwe partners vinden om de film alsnog te maken.

Verhalen

Bungie mag dan wel geen besli ingsbevoegdheid hebben over het wel of niet uitbrengen van een Halo-film, toch zou de ontwikkelaar graag een film zien gebaseerd op de game. Hij denkt dat er nog veel meer verhalen kunnen worden verteld in het Halo-universum en dat Halo: Reach de "grootste game ooit" wordt. "Ik speculeer nu maar en het ligt er natuurlijk totaal aan wat Microsoft wil, maar als we kijken naar hoe Halo: Legends het heeft gedaan kunnen we vaststellen dat er vraag naar een film is."

Microsoft's Frank O' Connor vertelde vorige maand dat hij iedere week werk doet dat gerelateerd is aan het uitbrengen van een Halo-film. Hoewel hij aangeeft dat Microsoft "er klaar voor is" om een film uit te brengen, kunnen ze het zich veroorloven de juiste tijd en partner af te wachten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou