De Iron Banner-modus is een terugkerend evenement in de multiplayer van Destiny waarbij de armor en statistieken van spelers veel invloed moeten hebben op de gevechten. Spelers lieten bij het vorige Iron Banner-evenement echter weten dat de invloed die dit op het spelverloop had, te gering was.

Bungie gaat dit in het eerstvolgende Iron Banner-evenement veranderen. Om aan het event deel te nemen is een Fireteam-leider van level 20 benodigd. Spelers van een lager level kunnen meedoen, maar mogen een "flinke uitdaging" verwachten, volgens Bungie. Het event verschaft nu exclusief armor van level 30, dat beperkt is tot twee slots van de uitrusting.

Het aantal Iron Banner-wapens is verhoogd van twee naar vier en kunnen gekocht worden bij Lord Saladin of verkregen bij een overwinning in het event. De nieuwe Reforging-optie geeft spelers de mogelijkheid statistieken op Iron Banner-wapens te re-rollen. Dit reset de progressie in het wapen en hier zijn Motes of Light voor nodig.

Op verlies verdienen spelers een Medallion of Iron. Deze wordt verzilverd wanneer de speler wint en kent bijna net zoveel reputatiepunten toe als een directe overwinning. Daarboven komt een reputatieboost, die twaalf uur lang duurt, die hoger wordt naarmate de week vordert. Spelers die weinig tijd hebben kunnen een inhaalslag maken door in te springen. De reputatierank zelf zou gereset worden, maar is in plaats daarvan verhoogd naar vijf.